Inaugurarea Mall-ului on-line SORISHOP

Stiati ca, in materie de comert on-line, principalii jucatori de pe piata romaneasca de comert on-line sunt eMAG, care detine o cota de piata de 70%, apoi vin MarketOnline, Cel.ro, PCGarage si OneStop.
Link 2 eCommerce a realizat in 2008 singurul sudiu la nivel national care ofera o imagine de ansamblu asupra pietei, a evolutiei acesteia in timp si a tendintelor de dezvoltare pentru perioada 2009-2010. Probabil ca datele de acuma nu mai sunt aceleasi in ziua de azi, avand in vedere criza economica cu care ne confruntam. Acest studiu, pentru cine este curios, poate fi citit aici. Stiati ca primul magazin on-line din Romania a fost lansat de catre PC Net in 1997 si se numea CyberShop.ro, si vindea CD-uri cu muzica, iar la scurt timp a aparut eShop.ro, primul magazin care introduce conceptul de cos de cumparaturi (care ne place atat de mult).
In preajma sarbatorilor de iarna din 2001 se lanseaza eMag, care se pare ca este cel mai mare magazin on-lin din Romania.
In 2004 a aparut standardul de securitate 3D Secure - astfel incat posesorii de carduri pot face plati on-line  si tranzactii prin internet mult mai sigure.
Se estimeaza ca aproape 5% din  siturile care functioneaza in Romania sunt destinate activitatilor de comert electronic.
Din anul 2006 pana in anul 2008, a crescut cu 50% numarul magazinelor on-line, astfel ca in 2008 exista 1 magazin la 24.000 de locuitori. O fi mult? O fi putin? Se estimeaza ca in fiecare an un numar de 100 - 150 de magazine on-line dau faliment.
Romania urmeaza evolutia mondiala astfel incat cele mai multe produse oferile la vanzare vin  din sfera tehnologiei si comunicatiilor, abia apoi urmeaza jocuri - flori - ceasuri - bilete, cultura ocupa doar 10% din segemnt, la fel si numarul magazinelor care se ocupa de look si vestimentatie. Sa nu uitam ca studiul este deja vechi si e posibil ca, pe alocuri, unele valori sa fie modificate.
Pana una alta, magazinul meu on-line SORISHOP se deschide azi - 08 MARTIE 2012 si incerc sa-l fac simpatic, iar pentru inceput puteti vizita, macar din curiozitate:
magazin online PLAFAR -ceaiuri, produse naturale de la renumitul brand romanesc PLAFAR
STARSHINERS - tot ce va doriti in materie de imbracaminte, incaltaminte, oferte si campanii speciale;
www.estiacasa.ro - toate produsele textile de care aveti nevoie in casa dvs. - cuverturi, lenjerii, pilote, etc;
www.marketonline.ro - ai nevoie de ceva ce functioneaza la priza? atunci trebuie sa cauti si aici
ALTEX - despre acest magazin nu mai trebuie sa spun nimic, e mai mult decat faimos
www.usbmania.ro - precum e si numele, pentru fanii gadget-urilor  USB- cele mai simpatice lucruri
www.fungift.ro - cel mai mare magazin de cadouri, sigur veti gasi ceva potrivit
eMAG - foarte renumitul magazin cu tot ce vrei in materie de IT, electrocasnice si multe alte produse.
Va pun mai jos o poza facuta azi intr-un market, in tarisoara noastra, sa vedeti ce pret au unele produse, voi vi le permiteti?
Deci un kg. de prosciuto costa 139,86 de lei; aurul a costat azi 179 de lei. Si castigul mediu salarial net este in jur de 1400 lei ( desi cei mai multi nu au acest salariu), deci stai bine, iti iei cam 10 kg de prosciuto.
VA ASTEPT LA INAUGURAREA MAGAZINULUI ON LINE SORISHOP - MALL-ul PE CARE-L AI APROAPE!!!

Comentarii