Uleiuri esentiale - ajutor in lupta cu preventia contra Coronavirus - Covid-19

ULEIURI ESENTIALE - de menta, salvie, camfor, ghimbir, tea tree - efect rapid

Tot cautand solutii de intarire a organismului, de rezistenta la boala si virusul asta care ne sperie, am prins sfatul unui medic roman, care este acuma in Statele Unite - in imaginea de mai jos gasiti numele doctorului si sfaturile sale.
Pornind de aici, mi-am adus aminte despre faptul ca uleiurile esentiale sunt o solutie excelenta indiferent de vremuri si de starea sanatatii - sunt bune si daca esti sanatos!


Se stie ca din vremuri de demult inhalarea aburilor cu plante se folosea ca remediu in nenumarate boli, baile fierbinti cu plante, asa ca uleiurile esentiale pot fi ... esentiale!

Aromaterapia este o terapie alternativa, care utilizeaza uleiurile esentiale obtinute din plante ca mijloc de relaxare, ca adjuvant in diverse afectiuni pentru sustinerea sanatatii, a echilibrului fizic, emotional si spiritual.

Uleiurile esentiale stimuleaza creierul si induc anumite stari datorita aromelor si datorita absortiei in piele a moleculelor volatile  si actionarea acestora asupra sistemului olfactiv. Uleiurile esentiale sunt obtinute din plante si sunt naturale 100%. De obicei sunt obtinute prin distilare cu aburi (presare sau prin extractia cu solventi) din diferite parti ale plantei : flori, frunze, fructe, seminte, coaja fructelor, radacini, lemn sau scoarta, boboci florali si muguri, planta intreaga, ace si ramuri.

Deoarece uleiurile esentiale sunt concentrate si pot irita pielea, in nici un caz nu se folosesc nediluate. Uleiurile esentiale nu trebuie folosite pentru uz intern  decat la recomandarea sau sub supravegerea unui specialist.

Se foloseste diluat, deoarece in doze mari sunt iritante pentru piele si mucoase. Cand se foloseste un ulei esential pentru prima data, trebuie efectuat intotdeauna un test de sensibilitate. Se aplica produsul la incheietura cotului si se asteapta 24 de ore. In cazul unor reactii neplacute, nu se foloseste produsul.

Cateva modalitati de utilizare a uleiurilor esentiale:

- ca adaos in apa de baie pentru bai aromatice (3-6 picaturi)
- ca ulei de masaj (4-6 picaturi de ulei incorporat intr-un ulei vegetal)
- pentru inhalatii (se pun cateva picaturi (3-5) intr-o batista sau 3-5 picaturi intr-un recipeint cu apa clocotita), sau prin vaporizare.
- pentru comprese si cataplasme (cele fierbinti relaxeaza si destind, compresele reci se folosesc in caz de inflamatii, febra, insolatie, dureri de cap)
- pentru parfumarea incaperilor (se pot folosi vaporizatoare sau sprayuri pe baza de apa), limpezirea rufelor (se adauga cateva picaturi de ulei esential in compartimentul masinii de spalat)
Precautii: Uleiurile esentiale nu se recomanda in sarcina si alaptare, nu sunt indicate copiilor, persoanelor alergice, epileptice sau hipertensive. A nu se utiliza concomitent cu chimioterapia. A nu se utiliza in hiperexcitabilitate nervoasa. Este recomandat sa nu va expuneti la soare dupa utilizarea uleiurilor esentiale, respectiv a produselor ce le contin, intrucat unele dintre ele sunt fotosensibile.

Aceasta oferta este realizata ca afiliat VEGIS!

Ulei Esential de Menta 10ml TRIO VERDE
Menta a fost cunoscută de multă vreme pentru utilizările sale medicinale şi datorită  istoriei ei impresionante şi-a căpătat pe bună dreptate prestigiul de cel mai vechi medicament din lume. La fel ca majoritatea uleiurilor esenţiale, menta ajută la reducerea  stresului, depresiei şi epuizării mentale datorită naturii sale răcoritoare. De asemenea, este eficientă împotriva anxietăţii şi agitaţiei. În plus, stimulează activitatea mentală, limpezeşte mintea şi creşte concentrarea. Uleiul de mentă conţine mentol, care este bun pentru piele, deoarece creează o senzaţie de răcorire. În plus, hrăneşte pielea obosită şi îmbunătăţeşte textura pielii grase sau uleioase. Este foarte util pentru îngrijirea părului, deoarece oferă scalpului un efect răcoritor, în timp ce ajută la îndepărtarea mătreţii.
INGREDIENTE: MENTHA PIPERITA OIL, LIMONENE, LINALOOL.
100% NATURAL

Tara de origine: India - VEZI MAI MULT!


Ulei Esential De Tea Tree (Arbore de Ceai) 50ml HERBAVIT
Uleiul de arbore de ceai este un ulei esential extras din frunzele de Melaleuca alternifolia, o planta orginara din Australia.  Are proprietati antiseptice si este folosit ca tratament adjuvant in tratarea ranilor si prevenirea infectarii lor, taieturi superficiale, arsuri (inclusiv arsuri solare), acnee, ciuperca piciorului, infectii fungice minore.

 Au dovedit actiunile antiseptice, antimicrobiene, antifungice ale acestui ulei (datorita compusilor sai activi), mai ales in ceea ce priveste combaterea infectiilor fungice, acneei sau infectiilor vaginale. Uleiul a fost utilizat ca tratament complementar si in tratarea plagilor chirugicale, si in tratamente stomatologice.

Uleiul se utilizeaza de obicei diluat si nu se recomanda administrarea sa pe cale orala deoarece poate fi toxic. Compusii uleiului de arbore de ceai sunt responsabili pentru actiunile sale benefice.

Specialistii considera ca uleiul de arbore de ceai este foarte sigur pentru administrarea tegumentara, locala, si ca poate fi aplicat zilnic pe piele. Daca este aplicat in stare pura, in concentratie de 100%, uleiul poate determina aparitia unei iritatii locale, de aceea nu se utilizeaza nediluat.
VEZI MAI MULT!



Ulei Esential de Oregano Salbatic (Sovarf) 10ml BIONOVATIV
ULEI ESENȚIAL INTEGRAL (NEFRACȚIONAT)
Carvacrol natural 65%
Mod de utilizare intern: Se iau câte 1-2 picături, de 2-3 ori pe zi. Fiecare doză se dizolvă în prealabil într-o linguriță de miere sau într-un sfert de linguriță de ulei alimentar.
Ingrediente: Șovârf (Origanum vulgare), ulei esențial 100%.
VEZI MAI MULT!


Ulei Esential de Salvie 10ml BIONOVATIV
ULEI ESENȚIAL INTEGRAL (NEFRACȚIONAT)
Numele de salvie vine din limba latină, unde salvere înseamnă sănătate, stare de bine. Ca atare, salvia este o plantă vindecătoare prin excelență, iar zecile sale de indicații terapeutice confirmă din plin acest lucru. Nu sunt ușor de decelat cele mai importante calități medicinale ale uleiului de salvie, care deopotrivă acționează la nivelul psihicului și sistemului nervos, dar și la nivelul principalelor sisteme și organe din corp. Este unul dintre cele mai bune tonice digestive cunoscute, distruge ciupercile parazite, combate dezvoltarea formațiunilor tumorale (se folosește adesea în combinațiile uleiului de tămâie), are efect reîntineritor intern și extern.
Ingrediente: Salvia (Salvia officinalis), ulei esențial 100%.
ACȚIUNI – EXTERN: cicatrizant puternic, stimulează refacerea pigmentației normale a pielii, astringent pentru piele, antifungic puternic, dezinfectant, antiinflamator, stimulent al atenției.
VEZI MAI MULT!


Ulei Esential De Camfor Alb 10ml ADAMS VISION
Proprietati terapeutice:
- foarte bun in inhalatii pentru diferite afectiuni respiratorii (plamani), dar are si capacitatea de a inlatura apatia, de a inlatura depresia si de a calma sistemul nervos.
- analgezic, antiinflamator, antiseptic
- cardiac, scade tensiune arteriala
- diuretic
- scade febra prin efectul sau sudorific
- stimuleaza digestia, are efect laxativ
Utilizare:
- depresie
- acnee
- inflamatii
- calmeaza durerile artitice, musculare, articulare, reumatice; entorse
- calmeaza tusea
- raceala, gripa - boli infectioase.
VEZI MAI MULT!



Ulei Esential de Ghimbir 10ml ADAMS VISION
Virtuțile culinare și terapeutice ale ghimbirului sunt cunoscute de mult timp. Uleiul esențial obținut prin distilarea rizomilor este utilizat în aromaterapie datorită acțiunii aperitive și revigorante, în parfumerie grație mirosului său cu note calde, lemnoase, dar și în cosmetică, având proprietăți anti-inflamatorii, de stimulare a circulației periferice și de tonifiere.
Proprietăţile uleiului de ghimbir :
- antalgic și anti-inflamator, util în ameliorarea durerilor articulare și musculare
- aperitiv, tonic al sistemului digestiv
- stimulator și tonic al sistemului nervos
- tonic sexual, afrodisiac
- tonifiant cutanat, ajută la stimularea creșterii părului.
VEZI MAI MULT!



Ulei Esential de Menta 10ml SANTO RAPHAEL
Compozitie: 
Ulei obtinut prin distilare cu vapori din frunzele si varfurile inflorite ale plantei.
Actiuni: 
Antispastic, coleretic-colagog, stimulent digestiv, antivomitiv, carminativ, tonic hepatic, stimulator al secretiilor pancreatice, analgezic si anestezic puternic, antibacterian, antiviral, antifungic, antiparazitar, tonic general (cardiac, hepatic, nervos, intestinal), antiinflamator, mucolitic, expectorant, racoritor, astringent, febrifug, sudorific, descongestioneaza prostata si regleaza functiile ovarelor, emenagog, scade secretia lactata la femeile care alapteaza, hipertensiv, tonic cardiac, vasoconstrictor. - VEZI MAI MULT!


Ulei Esential de Arbore de Ceai (Tea Tree) Ecologic/Bio 10ml SONNENTOR
Uleiurile aromatice de la SONNENTOR sunt distilate pure și provin din agricultura ecologică certificată. Uleiurile esentiale pot fi folosite simple, dintr-o singură plantă, dar sunt, de asemenea, excelente în diverse combinații, amestecuri.
Acestea sunt foarte concentrate și ar trebui diluate numai cu un diluant adecvat, cum ar fi Uleiul de Jojoba.
RECOMANDĂRI pentru MODUL de UTILIZARE
Fii creativ, fii curajos și lasă-ți imaginația să alerge sălbatic.
Uleiurile esențiale sunt incredibil de versatile și la fel sunt utilizările. Din partea noastră aveți niște idei însorite care vă aduc pur și simplu miresme senzaționale în viața voastră cu multă ușurință.
PIATRĂ AROMATICĂ – PIATRĂ CERAMICĂ
Puneți doar trei până la cinci picături de ulei esențial pe o piatră ceramică și bucurați-vă pe deplin de mireasmă!
LAMPĂ AROMATERAPIE
Se diluează cinci până la zece picături de ulei esențial, diluat cu apă, în lampa de aromaterapie și creați o atmosferă cerească în sufragerie într-o clipă.
DIFUZOARE, LAMPE, ELECTRICE
Uleiurile sunt, de asemenea, ideale pentru utilizarea într-un difuzor electric.
Acest lucru creează o climă plăcută în cameră. O ceață bogată în umezeală transportă miresmele prin cameră.
VEZI MAI MULT!


VEZI SI ALTE ULEIURI ESENTIALE AICI!

Pentru mai multe idei de CADOURI va astept pe pagina de facebook PlecInVacanta 

vegis.ro%20

Comentarii